Nu är Knäcken avklarad =)

Hejsan alla kära blogg läsare =)

Nu är ja här igen, Men ni har väl inte saknat mig; ) haha skoja.
Idag har de inte hänt för mycke iallafall. Micke ( min låtsaspappa, de är han som har varit vid min sida när ja har växt upp) har sovit öcver här inatt och ska göra de inatt igen. Han åkte och hälsade på lite vänner här neråt i landet. Dom bor annars i Norrland =) Å Patrik åkte till jobbet så ja blev ensam, så ja åkte till min morfar och hälsade på lite. Min morfar är så himla gullig =) trevligt att sitta och parata ensam med honom, de händer inte för ofta iallafall.

Va hos morfar i typ 2 timmar, sen åkte ja hem och gjorde knäck som ja har tjatat om hur länge som helst, men nu äre gjort iallafall. De blev 2 satser. 1 med mandel och 1 utan. Enligt mig så måste de vara mandel i knäcken men alla är juh inte likadana så gjorde att de passar alla =)













Här är slut resultatet på knäcken då=) mmm va gött!!


När ja bakade häromdan så gjorde ja även en ny sorts julgodis som ja har fixat till och lagt i en glasbruk.







Och så här Blev den =)



Puss & Kram





Vecka 30 <3

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.


Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Vecka 30 <3 Bara 10 vecker kvar!!

Hejsan!

Idag har ja inte hunnit blogga förrens nu=)

När ja gick upp i morse var de kallt både inne och ute =/ inne hade vi 11,8 grader och ute var de -11,4 grader.
Så de var juh bara att börja elda, nu många timmar senare så äre 17,5 inne och -10,5 ute.

Patrik och ja käkade och sen gjorde vi oss iordning och åkte in till mjölby för ja var tvingen att prata med dom både på arbetsförmedligen och på försäkringskassan.
De är juh lite frågor innan den lilla tittar ut som man gärna behövar ha fixat innan =)

Nu har ja fått lite mer info iallafall. Men fortfarande återstår de en hel del.
Måsta prata med dom på min bank och fixa e- legitimation och även skaffa ett konto till Bebis.
Sen måste ja skicka in moderskaps legitimation (tror ja de var) till försäkringskassan som ja får fixa från barnmorskan, sen måste ja bestämma hur ja ska ha de med mina föräldrardagar mm. Så de finns allt lite att fixa =)


Kan ni tänka er att ja redan går in i vecka 30 idag?!? Nu äre juh bara 10 veckor kvar tills den lilla borde titta ut<3
Lite overkligt att vi snart är där, men så spännande och förväntansfull <3

Ja hade tänkt att ja skulle ta och städa av lite här hemma och sen börja med knäcken. Så ja borde kanske sätta igång. =)

Ha en fortsatt bra dag i kylan =)

Puss & kram 


Snö snö och åter snö!!

här har de snöat hela dan, skulle kunna gissa på att att de har kommit ner ca 2 dm på hela dan.

De blev inte en hemma dag i pyjamasen för Hella fråga om ja ville följa med till city gross för att handla så de gjorde ja.

Vi åkte hemmifrån vid ca 12 tiden och då hade de inte varit någon och plogat =( oc hella vågade inte åka ner på våran väg. Ja förstår henne =) så ja skulle gå upp för backen, de låter kanske inte så jobbigt men ja kan lova att de är de när de är 1 dm med snö att pulsa i + att man är gravid + att de är ren isgata under snön.

Då tänkte ja att ja skulle vara lite smart och ta cabbyn uppför backen och ställa den hemma hos hella och dom men de kunde ja glömma =) haha ja kom bara straxt innan hälften av backen så började bilen att åka i sidled, men ja tänkte att de ska gå, men icke. Ja fick ge mig och backa tillbak så var de bara att börja pulsa =) haha

När ja kom upp till vägen där Hella väntade var ja precis klippt slut =) faan så jobbigt.

Och när vi hade handlat och var på väg hem så hade de inträffat en olycka på e4:an de var en bil som hade snurrat och åkt in i räcket. Otäckt med olyckor. Fy.

De var svin halt även på e4:an vi kunde åka i ca 80-90km. När vi kom hem så stannade ja hos hella och familjen en stund. Tänkte att patrik skulle få hämta upp mig när han slutade med ja gick i från hella vid ca 10 över 5, och ja lyckades i år igen. Ja har halkat =) två gånger på vägen hem. De är min vanliga tur. haha men de gick bra iallafall.

De tog mig 20min att gå hem och i vanliga fall tar de absolut inte mer än högst 10 min. Så jaa jag gick försiktigt.

Började med maten så fort ja kom hem. Idag vart de mitt hemgjorda potatismos med köttkorv och lingonsylt =) mmm va gött. De var väldigt längesen vi åt de.



Så de blev inte någon knäck gjord idag. De får kanske bli imorgon.

Å vet ni vad imorgon går vi in i vecka 30. Kan ni tänka er, faan va fort de har gått. Nu hinner ja inte riktigt med =)



Bilden är tagen idag vecka 29 (28+6) Snyggt va?!? hahaha

Nu ska mysa ner mig brevid min andra halva, mitt <3, mitt allt!!


Trevlig fortsättning på första advent!!

Puss & Kram


1:a Advent

Ja idag är alltså första advent, mysigt. Nu äre inte långt kvar till jul =)
De har börjat snöa inatt igen, så här har de kommit ner någon cm än så länge.

Vad ska man göra idag då? joo ja hade tänkt att baka lite julknäck, hann inte med de igår.  Tog ut den sista plåten med lussebullar/katter kl 21 igår och sammanlagt vart de 65st lussebullar och 15st stort lussekatter. Och under tiden som degen jäste i omgångar så passade ja på att göra lite julgodis som ja inte har testat tidigare.


Så de ska bli spännande och se hur de smakar =) Man skulle finhacka hasselnötter eller sötmandel, jag valde sötmandel.
Sen skulle man värama upp socker, smör och vispgrädde, låta de koka i ca 5min, sen skulle man ha i nötterna/mandeln och även 200g mörkblockchoklad.
Röra till chokladen hade smält sen skulle man hälla de i form som va ca 25*25cm men bakpapper i. Sedan skulle de svalna och nu så ska de skäras i rutor.

Ja glömde skriva i förrgårs kväll när ja var på dåligt humör vet ni =) de vart bätte, Mjölby golv och färg ringde och sa att vi kunde komma och hämta tapeterna och expert ringde och sa att vi kunde komma och hämta väska och även plogkillen hade varit här och plogat när vi var borta så vägen vart as bra den vart nästan dubbelt så bred som den brukar vara =) Och så åkte juh linnea ut ur idol. kunde de blivit bättre?? nu i efterhand så nee. =)


Idag får ja lov att stanna hemma hela dan för patrik tog v70:in till jobbet, ja vill inte åka i cabbyn. Så ja stannar hemma i pyjamasen hela dan och bara myser =)

Ikväll när patrik kommer hem ska vi väl käka lite gött och kanske ska värma lite alkoholfri glögg och sitta och smutta på.

Och någon dag ska ja se om ja kan få med mig någon till simhallen för att simma lite och även lägga sig i solariet en liten stund. Åå de vore så skönt. Någon som är sugen??


Nu blir de lite frukost iallafall.

Puss & Kram

Lördag, linköping, nära döden, snö & bakning!

God dagens! =)

Idag har ja hunnit med en hel del faktiskt.

Dagen började med att ja gick upp, käka frukost och gjorde mig iordning. De var inte så jätte kallt inne i morse, ja tror att patrik hade eldat innan han åkte till jobbet vid halv 6.

De var nämligen 17,8 grader. Skönt. Så ja tände upp i kaminen innan ja åkte upp till familjen jonson på en kaffe. Snackade lite sen åkte ja vidare in till mantorp för att köpa nya sängkläder som ja såg i ett annonsblad. =)

Efter de så åkte ja in till linköping för att köpa lite grejer som vi misade när vi var inne härom dan. Å när ja ändå var i linköping så passade ja på att gå in på ikea, ja gillar ikea=) Dom har mycke bra saker. Hittade lite till som ja ville ha sen åkte ja hemåt igen.

När ja var på väg hem så hade de kunnat sluta illa =/ de är juh nämligen ren isbana på sina ställen. Iallafall när ja skulle åka ur mjölby och ut på 32:an så såg ja att de såg halt ut så ja kröp fram i 20km dom sista 150 metrarna innan stopp. Men de var tydligen oxå för fort, började bromas en bra bit innan stopplinjen men de gick bara rakt fram =/ ja får typ panik för de kommer bilar från båda hållen. Inser att ja inte kommer få bilen att stanna utan ja hade hamnat mitt i vägen. Så ja gasade på istället och kom ut på vägen mellan alla bilar. Usch fy va skumt att inte alls ha kontroll på bilen. De hade precis börjat snöa igen oxå så de gjorde juh att de vart lite halare. =/

De är de tråkiga med vintern att rättsom de är så går de bara rakt fram eller så börjar bilen att åka i sidled =/ men som tur var så gick de bra den här gången! Bara att köra ännu mer försiktigt nästa gång.

När ja kom hem så hade ja tänkt att ja skulle bygga ihop pepparkakshuset som ja köpte härom dan men icke, de vara bara skit av alla bitarna, ja försökte att laga dom men de gick inte så ja kastade allt. Får köpa ett nytt hus någon dag.



Inte för att vi äter upp papparkakshuset sen men de är liksom en grej som ska finnas på julen. =)

Så ja började baka lite mer lussebullar. De står på jästning just nu, kör ett nytt resept när degen ska göras i två omgångar. Lite bökigare men hoppas på ett bättre resultat=) Så de är alltså första degen som står på jästning och om en liten stund ska ja börja med deg nummer 2 får vi se.

Annars ikväll blir de lugnt för patrik jobbar hela helgen och de är inte dumt att bara äta lite gott och mys framför tv:n. Tillsammans med någon bra film kanske?!? vi får se.

Ikväll ska vi äta smörgåstårta, inte dumt alls =)


Fassen vi har nästan -10 grader här nu. Blir nog kallt inatt.


Puss & kram


Plogat?!?

Ja ringde till plog-killarna nyss och frågade om dom hade tänkt att köra i strålsnäs idag och den hade dom inte tänk =/ men wtf.

Killen som ja pratade med först sa att dom hade åkt ner till mig igår?!? Äää nee då hade ja väl inte ringt igen eller?? faan så svårt de ska vara att förstå vart folk bor.. men men sen fick ja ett annat telefon nummer som ja kunde ringa till.



Då svar en som heter Kalle och han säger att han kör snö i boxholm idag och inte vet när han är klar, så frågar han om de är något problem??

Äää jaa svarade ja.
De är liksom ingen som har plogat här sen snön kom ner nu i veckan.

Jaså sa han men vart bor du då?? ja berättade och han säger att han vet vart ja bor och att han ska åka ner här hemma när han är på väg tillbaka. As bra sa ja!!

Så vi får se om dom "glömmer" bort vart vi bor eller om de är som han säger!! Hoppas på de iallafall. Som sagt i tidigade inlägg så börjar de bli svårt att ta sig upp för helvetesbacken =)

Och än så har inte mjölby golv och färg hört av sig så ja får väl inga tapeter idag =(

Och inte heller Expert i Mantorp har hört av sig, dom skulle ringa när dom hade packat upp 3 pallar med varaor som dom fick igår.

När vi köpte kameran så skulle vi få med en kamera väska och en fotobok, men de hade inte kommit in i butiken igår när erbjudandet började gälla?!?

Kommiskt nu ringe killen på expert och sa att de hade kommit nu =) haha nu vart ja lite gladare iallafall. men de är inte på top än =)

Egentligen spelar de juh ingen roll ja kan juh inte åka till mjölby eller till mantorp förrens dom har plogat =/ och han trodde att han kanske skulle kunna vara här tills halv 5 eller 5. men men!!


Vad ska alla andra göra som inte sitter fast hemma och som för modligen har lite bättre humör än mig idag??



BLÄ!! på den här dagen!!

Puss & kram


En vit & kall fredag morgon =)

Hejsan!

Jaa alla redan är de fredag igen, faan vad tiden går fort.
I natt har de gått lite bättre att sova men nu har ja fått en sån jävla hosta istället. =/ men hoppas på att den snart ger sig.

Igår åkte jag och patrik in till mantorp för att köpa en system kamera, De gjorde vi juh oxå =) är skit nöjd med den. Nu har man äntligen något att ta kort med igen. =) För annars har ja bara kameran som är i telefonen och alla som har iphone vet att den kameran suger. De vart en Nikon D3100 med 18-55 VR kit. =)



Nu äre bara att lära sig hur alla inställningar och allt funkar så att man kan ta riktigt fina kort =)

Efter Mantorp så åkte vi in till linköping, ja skulle in på ikea och kolla lite =) kom ut med 2 kassar=)
Patrik han skulle åka bort till byggmax för att köpa lite panel och även kolla på smygar och lister.

Ja hoppas att dom ringer ifrån Mjölby golv och färg idag och säger att ja kan komma och hämta ut tapeterna =)

När ja vaknade idag så hade vi bara 14,9 grader inne =/ kallt?? JAAA!!
Men de är juh inte direkt så varmt ute heller nu har vi -9,4 grader.
De är upp tänt i kaminen så snart har vi de varmt här inne igen.

åå ja kom och tänka på en sak som faktiskt stör mig jävligt mycke. Som ALLA vet så har de juh snöat en hel del nu i ett par dagar. Här hemma har de nog kommit ner ca 4,5 dm och de snöar juh fortfarande lite grann.

Mmm och dom jävlarna som plogar har inte varit här en ända gång =/ tror ni att de är på gränsen att ta sig upp för helvetesbacken??

Dom som plogar ja vet juh att dom har massor att göra men ja har juh ringt och pratat med dom och dom skulle åka ner här sa dom, men icke. Igår när vi kom hem från linköping så hade dom plogat på plan ovanför oss och 0sen gjort VÄRLDENS vall ner på våran väg =/

Så ja ringde till dom igen, och ja fick prata med en tjej som lovade att dom skulle ringa upp mig. Har dom gjort de eller?? Nee. Så de är ju tur att man inte jobbar varje dag för då hade ja nog faan fått gå in till boxholm.

Men dom har lovat att de ska bli plogat minst en gång innan fredag =/ idag äre fredag och än har dom inte vait här. Kanske får ringa igen då??

Tycker ni att ja är larvig?? Kanske men va faan. Roligt att komma hem och de första man ser är sin postlåda precis full med snö. Dom plogar alltså all snö mot våran lilla postlåda. Så den syns knapast!

Sen när man ska in på "våran" väg så äre en halvmeter hög vall med snö som är sten hård. Så då äre bara att ladda fullt och hoppas på de bästa. Å sedan hela vägen ner till oss ca 50meter som inte äre plogat!!! Grrr!!!


ucsh idag känner ja att ja inte är på mitt bästa humör iallafall.


Ska väl äta lite frukost och se om humöret kommer tillbaka =)


Puss & kram så länge!!


Jobbet?? =/

God morgon!!

Jaa är de inte typiskt att jobbet ringde nu på morgonen och frågade om ja skulle kunna jobba till kl 12,00.
Men eftersom att ja är som ja är i luftrören och är så himla snorig så var ja juh tvungen att säga nej. Ja kan juh inte smitta ner dom gamla, dom som redan har dåligt immunförsvar. De är så tråkigt att säga nej men ja hoppas att dom förstår.

De hade juh varit skönt att jobba en kort dag men ja får väl hoppas på en annan gång. =/

Nu ska ja äta lite frukost och sen hoppa in i duschen. Trevlig morgon på er!!


Puss & Kram

Dålig natt!!

mmm de har de verkligen varit för min del, fy fasen alltså.
Ja skrev juh härom dan att ja hade blivit göörr förskyld, och när ja blir förskyld så får ja förskylnings astma =/ har haft de ett par år nu, de verklighen suger. Iallafall när ja får förskylnings astma så får ja väldigt ofta struplocksinflamation(?) som i sin tur göra att ja har jätte svårt för att andas, de känns typ som om någon försöker att strypa en, man hostar för att man knappt får luft. Ucsh!! Så ja har inte sovit så jätte bra i natt, och de tråkiga är att medicinen man har hemma inte hjälper. Eller joo de finns en medicin som hjälpet och de är betapred men de vill inte läkarna skriva ut =/ nee så de är bättre att en person typ ska dö för att den inte får den medicinen som hjälper. De är skönt att Patrik inte jobbar en här veckan iallafall, då har ja juh honom vid min sida hela tiden. Man blir så jävla rädd när man inte får någon luft. De är nog svårt att inbilla sig hur hemskt de är. De blir en sån jävla panik alltså. Första gången som ja fick den här skiten så är ja glad att ja bodde hemma, ja bodde i ett litet hus brevid de stora huset på trädgården. Ja hade andats in pulmecort och bricanyl hela natten och leggat högt med huvudet men inget hjälpte. Så ja bestämde mig för att väcka mamma och se vad ja skulle göra. Ja fick så dåligt med luft att ja kappast kunde gå på bena in. När ja väl hade tagit mig in i de stroa huset så vaknade mamma av att de lät något konstigt. Men de var bara ja som inte fick någon luft alls, hade tillochmed börjat bli blå i ansiktet. Mamma hjälpte mig ut till yttertrappen, där fick ja sitta i den kalla luften medans mamma ringde efter en ambulans. De tar ca 20min för ambulansen at ta sig till strålsnäs =/ Som barn hade ja ofta krupp så mamma visste att luft rören vidgarsig lite när luften är kall. När ja var liten så fick mamma ha betapred hemma men hon var alltid tvungen att ringa till dr. Herman innan hon fick ge de till mig.

Så de är klart att man blir rädd när man har varit med om de tidigare och vet att de kan sluta illa om man inte har någon som kan hjälpa till när de verkligen behövs.

Ucsh ja nee nog om de, ska nog försöka att pilla i mig lite frukost nu.

Puss & Kram

Tjenis!!

Tjenis!!

Idag har ja inte hunnit med att blogga på mycke men de kommer iallafall några rader nu =)





Idag fick vi gå upp tidigt här hemma, för inatt har de kommit ca 1dm med snö och de har sedan dess fortsatt att snöa. Vet inte riktigt hur mycke snö de har kunnat komma ner än idag, kanske ca 2 - 2,5dm sammanlagt??
Men iallafall kl 9 imorse skulle vi vara hos barnmoskan och göra (förhoppningsvis) de sista Glykosbelastningstestet. Så ja gjorde mig iordning och gick ut för att starta bilen och göra den iordnig=) De är juh rätt så gött att sätta sig i en varm bil =) Och när vi skulle åka så körde Patrik (som tur va) Han backade rakt in i våran fula caddy med V70:in =/ han hade inte en tanke på att vi igår kväll hade ställt caddyn precis bakom =/ så de vart lite fula märken på kofångarn och lite repor i lacken. Men som sagt de var juh tur att de var han så att ja slipper få skiten fört =) haha. Ja kan faktiskt påstå att i våran familj så äre kvinnan som kör bil bäst =P haha. Ja har ALDRIG kört på något men patrik har gjort samma sak minst 2 gånger nu.
Nu ska ja inte mobba honom mer( har juh liksom redan gjort de hela dan).

Väl hos barnmoskan så skulle ja juh göra de där hemska glykosbelastningstestet, de är verkligen hemskt tycker ja iallafall, alltså dricka 2 normal stora glas men sockerlösning :S de är så satans sött och sliskigt så fy fan alltså.
Men de gick ner, Patrik fick oxå smaka lite och han gillade de inte heller =) men först av allt så tar man juh ett blodsockerprov ,sen sockerlösningen ,sen sitta och glo i 2 timmar, sen ett nytt blodsockerprov. 
Mitt första prov låg på 4,3 och de andra låg på 4,9 så alltså ett riktigt bra provsvar. 
Men de är juh inte bara de man gör, man får juh inte äta något på minst 12 timmar innan heller. Lite jobbit när man är gravid och mår illa på morgonen, och man får inte stoppa något i munen. Man får dricka jätte lite vatten om de skulle behövas. Men som sagt de är skönt att de förmodligen är sista gången för denna graviditet =)

Hos Barnmorskan lyssnade vi även på Bebisens hjärtljud. Idag var de andra gången vi gjorde de. Den här gången var bebisen vaken och gjorde några karate sparkar ;) haha och de var allt mellan 120 till 146 slag. Första gången trodde barnmorskan att bebisen sov för då var de så jämna hjärtslag, då låg de på 148 till 150 slag. Så lite skillnad. Vi mäte även magen på mig, idag sa inte barnmorskan va de låg på men förra gången var den 25cm och den har juh växt lite på en månad kan man säga. =) Ja tycker verkligen att de är super mysigt att få höra våran lilla bebis hjärta slå. <3

Efter mötet på mvc så åkte vi och kollade / beställde tapeter till barnrummet. Eftersom vi inte vet/vill veta könet så har vi bestämt en beige tapet med små vita stjärnor på som fond tapet och dom andra tre väggarna ska vara enfärgade beiga. De blir juh bra till både flicka & pojk. Sen är juh ja väldigt frälst i beiget =) har beiget i typ varje rum här hemma fast självklart i olika nyanser. De är beiget och brunt i tv: rummet ( brun fond tepet med guld blommor), beige/vit randig tapet i köket, beiget/mörkbrunt & grå i badrummet, Och i sovrummet äre två beigea tapetserade väggar och två vit målade trä väggar. Så ja är nog lite besatt i beiget tror ja =) men som sagt de är inte en ända beige nyans som är likadan här hemma.

Nog om Beigea Tepeter och beigea nyanser,

Så åkte jag & Patrik och lunchade på Gusto, sen åkte vi vidare på fika hemma hos Hella. Där även nästan alla andra brudar/Barn var. Idag var de bara Petra + Barn som saknades.

Och nu sitter ja här och skriver lite. Patrik har varit och hämtat Martin från jobbet, så nu grejar dom men taket i barnrummet. De är bara de kvar som vi kan göra tills tapeterna kommer om ca 2-3 dagar så ja borde ha dom här hemma på fredag om inte vädret ställer till de =/ men de tror ja inte.
 


Föresten så åkte julsakerna upp igår, men vart inte riktigt klar med allt, för ja kan inte bestämma hur ja ska göra med gardinerna i år?!? Nu sitter de vita fina gardiner i köket så ja tänkte bara köpa lite nya fina röda krukor och ställa i fönstrena. Förra året vart de kanske lite för rött i köket ;) så ja tänkte köra på lite ljusare tema i år. Mycke vitt och lite röda detaljer?? mmm ja tror de iallafall.
Hur mycke ändrar ni inför julen??

Nee nu ska ja greja lite och vara lite duktig tror ja =)

Puss & kram

Tävling!!

Nu har Du möjlighet att vinna en mössa i valfri färg från Buffis hos Katrin.

Mössan Du tävlar om är i dubbelt tyg och har ett värde av 150:-.

Tävlingen avslutas den 23 november.




Här är ja med och tävlar om en super tuff mössa. Va med du oxå!!

Vecka 29 <3

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.



Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Pappa/partner

Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.

Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit glesa hittills kommer de att ske oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov, blodvärde och/eller blodsocker. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Säkert får ni lyssna på barnets hjärta genom en ultraljudsförstärkare.

Om din blodgrupp är Rh-negativ har du säkert fått reda på om ditt barn är Rh-negativt eller positivt. Bär du på ett Rh-positivt barn blir du nu erbjuden en spruta med Anti-D för att förebygga immunisering. Bär du på ett Rh-negativt barn föreligger det ingen risk för immunisering och någon förebyggande behandling eller ytterligare provtagning under graviditeten behövs inte.


Helgen snart över!

Hejsan!


Jaa så äre faktiskt, snart är den här helgen oxå över. De har gått jätte fort tycker ja.

Jag jobbade juh i fredgas kväll, de gick verkligen as bra, jobbade med viktor och vi körde larm turen, vi trodde nästan att de var något fel på telefonerna för inte ett enda larm fick vi på 5 timmar : / men de är juh självklart jätte bra att inte någon larmar för då har de kanske hänt något riktigt allvarligt. Vi fick oxå beröm i fredags på jobbet för Hemtjänsten i boxholm är den BÄSTA i hyela sverige. De vart klart i Torsdags kväll så jobbet bjöd på tårta. Roligt när man får beröm tycker ja. Då känner man att man har gjort ett bra jobb, när vårdtagarna är nöjda med oss. =)

Vi har juh oxå börjat med de lilla rummet på övervåningen som ja skrev om i tidigare inlägg. Eller patrik och martin ska ja väl ärligt erkänna =) När ja kom hem i fredags så hade dom börjat med att sätta upp gipsen =)
Ja tyckte att dom inte behövde köra mer för kl var nästan 23, å ja hade fixat maten, så efter maten blir man juh alltid slö, även denna gång men vi satte oss och skulle kolla på kommissarie späck. Men ja vet inte om ja tyckte att den var så bra som ja hade förväntat mig?!? =/ men de går juh att se på iallafall. Lite för mycke larv i filmen.



Har ni sett  den?

Igår så åkte patrik och martin och grejade lite ute hos martins föräldrar, hämtade upp begga i boxholm sen åkte vi till ÖB och hadlade lite grejer som grabbarna behövde =)
Sen åkte vi hem till oss igen och joel kom ner och ville visa de han hade grejat med bilen.
Och eftersom att patrik och martin inte vart klara med allt gips i fredags så hjälpte begga och joel oxå till, de tar juh inga tider alls när man är ett par stycken och hjälps åt. Så nu sitter allt gips på väggarna =) Nu äre bara spackla och slippa 2gånger sen kan ja beställa tapetter =) ja längtar!!

Igår kväll så började ja få ont i halsen så ja köpte strepsils, ja tycker att dom är kanon bra. Iallafall så ja kände mig ganska hängig igår, Vaknar nu på morgonen och är verkligen as förkyld =/ jävla skit. Men ja får väl ta de lite lugnt och hoppas på att de går över snart.

ÅÅ nu höll ja på att glömma en grej.
Igår när grabbarna var hos martins föräldrar och grejade så fixade ja lite i tvrummet. Byte gardiner och la dit en ny duk. Att de lilla kan göra så mycke, de känns som ett helt nytt rum=)

De var nog de som har hänt här i helgen. Vad har ni andra hittat på??

Nästa söndag så äre juh första advent =) MYS!! får se om ja kan hålla mig till dess eller om allt pynt kommer upp i veckan. =)

Puss & Kram

God morgon alla älskade blogg läsare!! =)

God Morgon, God morgon nu äre fredag igen =) och de betyder att de är lite närmare jul och lite närmare tills våran lill* vill titta ut <3

Ja blir på så himla bra humör när ja vaknar och ser att de snöar, de är juh hur mysigt som helst juh. Ikväll väntas de jobb igen =) kan de liksom bli en mycke bättre fredag?? Nee tror inte de =)

Igår 06,30 ringde jobbet och frågade om ja kunde komma? Dum fråga ; ) de klart att ja kommer. Började jobba kl 07,30 och jobbade tills 16,00. Ja va inte i "vanliga" hemtjänsten igår utan ja fick prova på att vara på skogsduvan som är en dag aktivitet för lättare dementa personer. Hur trevligt som helst. Ja trivs jätte bra att jobba inom vården, för man känner verkligen att man har hjälpt någon tycker ja.

Ikväll väntas de juh som sagt oxå jobb, men idag blir de i hemtjänsten som vanligt, ja skulle jobbat nu på förmiddan men Josse var så gullig och kunde byta med mig. Hur snällt som helst, annars hade ja nog fått tillbringa hela min helg i kramp-ställning i sängen =/ men nu behöver ja nog inte de. De är faktiskt mycke lättare att jobba på kvällar och helger för då äre inte så mycke annat än att ta hand om vårdtagaren.
Man slipper städ, handlingar m.m som är lite för tugnt för mig just nu. De känns jätte fånigt att inte kunna jobba så som man gjorde förut, men kroppen klarar verkligen inte av alla vardagliga saker som man har klarat av förut =/
De är skit tråkigt att behöva gnälla men så äre nog att vara gravid. Jag verkligen älskrar att vara gravid och känna den lill* som rör sig typ hela tiden nu. Så inget illa menat med graviditet.
Men de är en omställning att man måste tänka lite på vad man gör, för att inte överanstränga kroppen i onödan.

De är skönt att kunna jobba lite iallafall, de kunde juh ha varit värre =)

Nog om de! =)

En sak till som ja måste berätta är juh att Patrik min älskade sambo har börjat med barnrummet <3
Så när ja kom hem från jobbet igår så var patrik och martin på övervåningen och grejade för fullt. De är juh självklart mycke kvar dom började juh igår efter kl 16. Men elen är färdig dragen, reglarna är upp satta, isoleringen är på plats, så lite hans allt med igårkväll. Skönt. Ja tror att patrik skulle åka och köpa lite mer gipsskivor idag för de fattades lite sen vi gjorde iordning vårat sovrum. Å åker han och köper de så hoppas ja även att han sätter upp de och spacklar. Min man är väldigt händig faktiskt, han klara av de mesta. <3

Vi får väl se om ja blir överraskade när jka kommer hem ikväll. =)

Nu tänkte ja faktiskt ta mig lite sen frukost igen, idag blir de nog varm o´boy och skink smörgås =) och mysa ner mig i soffan.

Vad ska alla hitta på i helgen??


Puss & Kram

jobbet!!

Japp dom ringde här för en liten stund sen så snart åker ja och jobbar ett par timmar =)


Puss & Kram

Onsdag & Fika

Hejsan!

Japp i dag äre onsdag och idag ska vi fika hemma hos Emma, Maja & Hugo. Trevligt!

Ja hade tänkt att baka lite innan fikat men ja vet inte vad ja ska göra för något isånnafall, de får inte vara för svårt och de får inte ta för lång tid, för de hinner ja inte med idag : ) vi ska vara hos Emma vid 2 tiden.

Ja får fundera lite så får vi se vad de blir om de nu blir något alls!

Är de bara ja förresten som inte klarar av att beställa saker via internet?!? ja blir tokig!! De är en grej som ja vill beställa men ja får liksom inte till de : (  Hur gör alla andra som beställer via internet?? De verkar juh vara så smidigt.
Ja får väl skita i de =/

Vad ska alla andra hitta på idag då?


Puss & Kram

vecka 28 <3

Vecka 28<3


[fetaldev28.jpg]

I magen:
Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.
Mamma:
Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.
Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?
Mödravården:
Från och med vecka 28 brukar besöken på mödravårdscentralen tätna. Från att du ha varit där en gång var fjärde vecka kommer du nu att besöka din barnmorska varannan vecka. Om du är omföderska och tidigare haft en problemfri graviditet kan besöken vara något glesare.


Puss & Kram

Dålig uppdatering + Fars dag!!

Men nu är ja här igen =)

Vi backar tillbaka till i fredas, då vi bakade pepparkakor(Ja, Hella & Milan) Milan han tröttnade ganska så fort han ville bara måla på pepparkakorna, så de blev Hella och ja som bakade färdigt alla pepparkakor. Vi lyckades att inte bränna en ända plåt =) haha de gjorde vi förra året nämligen =)
När pepparkaks degen var slut så började vi att dekorera våra vackra kakor =)
Vi använde oss av kristyr och silverkulor, kristyren hade vi i grönt, vitt och rosa.


De är faktiskt väldigt roligt att måla och dekorera på pepparkakor för de blir mycke trevligare att bjuda på då =)
Nellie hade oxå vaknat till när vi började att måla, men de var inte hennes starkaste sida ;) hon tyckte att de var roligast att sitta och hålla i tuben och sulta på den var inte så dumt heller=) Våra pepparkakor vart super fina=)

På eftermiddan i fredas fick ja även vara lite barnvakt åt busungarna =) vi byggde koja, vi kollade på film, busade i dom nya sackosäckarna och vi lekte med alla leksaker =) man hinner med mycke när milan får bestämma =) haha när oskar kom hem åkte ja, Patrik och martin in till lkpg för att kolla på lite kläder. Grabbarna hittade lite iallafall, ja hittade visst nya gardiner ;) 

Och igår (Lörda) så tog jag och patrik de bara lugnt i soffan och kollade på film, Planen var att vi skulle basta senare på kvällen så därför hade inte vi stressat något alls på dan,ja skulle snart hoppa in i duschen och patrik började precis nyss med maten, men just precis då!!  Tro de ellert ej men jobbet ringde och frågade om ja kunde komma och jobba kvällen de var kris, de kändes tungt att svara ja p.g.a att dom inte har hört av sig en ända gång på 1½ månad =/ men ja svarade att ja jag kommer. Dom ringde kl 16,17 och ja skulle börja kl 16,20 lite stressigt när de tar ca 10 min att åka till jobbet. men de var bara på med kläderna och kamma till sig ;) sen åka.

Tråkigt att åka och jobba när de blir på så kort varsel, men ja vill juh verkligen jobba så länge ja klarar av de så.

De var jätte skönt när ja väl var där och vi satte igång. kändes lite ovant men de gick super bra.
Hoppas at de blir snart igen.

Så för min del vart de ingen bastu igår, men Patrik, Martin, Anders och Joel bastade iallafall. När ja slutade jobbet 21,20 igår åkte ja dit killarna va. Dom duschade och gjorde sig iordning och vi skulle åka vidare till Boholm för att käka lite, men vi fastnade i stråsse för de var fest i Ingemarsgården. Träffase massa folk som man inte har pratat med på år och dar =) men de var trevligt!!

Efter ett bra tag så kom vi iväg och vi käkade lite, Gött vare. Amerikansk sallad med rå lök & färska champingoner =) inte dumt alls =) De blev inte så mycke mer av den kvällen så vi åkte hem och la oss. Gött kl vart inte så mycke heller.

Å nu sitter ja här och de är söndag = Farsdag!!

Så ett stort Grattis alla pappor där ute =)



Nästa år så har vi en pappa i de här huset som kommer att bli firad =) de ska bli roligt <3
Nu blir de snart lite frukost och sen får de bli mys i soffan en stund skulle ja tro, patrik börjar jobba ikväll =( de är så tråkigt när han jobbar nätter. De blir så ensamt!! De tycker ja inte om, Inte han heller för den delen men snart har han ledig vecka å då ska vi lyssna på Våran lilla igen =) Mysigt värre <3


Nee nu sen frukost =)

Puss & Kram

Frukost

Sen drar ja upp till hella, hoppas att dom har vaknat ; )

Hej så länge!!

Trötter!! =)

mmm de är bara förnamnet =)

Idag är ja trötter så ja kommer nog somna så fort ja lägger huvet på kudden =)




Som ja skrev tidigae så var de fika hos Petra idag, och nästan alla tjejer kom idag, dom som fattades var Hella, Emma + Barn & Ewwe. Annars var vi alla!!
Ja tycker att de är trevligt att träffas och snacka lite och bara umgås.

 




Även idag har ja lekt frisör. Nu är martin klippt & snygg i håret igen =) De är verkligen jätte roligt att folk blir nöjda, ja menar ja har juh ingen utbildning ja gör de juh bara för att ja tycker att de är roligt=)



Imorgon på förmiddan ska ja upp till Hella och barnen för att baka pepparkakor, vi ska även dekorera våra fina pepparkakor med lite kristyr =) de är roligt att pyssla lite. Hoppas att barna tycker de är lika roligt som ja=)



 


Nu blir de en liten stund framför tv:n sen sängen.

God natt på er alla <3

Puss & Kram

Torsdags Fika!

Hejsan!

Idag är de fika hemma hos Petra, de var längesen man träffades hemma hos någon på fika nu, annars brukar vi fika på stan.





De är juh inte förens i eftermiddag,  så vad ska man göra fram tills dess??

Några förslag tack =)

Puss & Kram

frisör & varma macker..

Patrik har tjatat på mig hur länge som helst nu om att han vill bli klippt så idag blev de av. De är så tråkigt att ha massa grejer man har lovat och sen bara skjuta på de, nu ska ja bara klippa martin någon dag oxå har ja lovat. =) Ja är inte direckt någon frisör men ja tycker att de är roligt när folket man klipper blir nöjda och vill att man ska klippa dom igen =) de höjer juh självförtroendet lite iallafall.

Ja skulle oxå behöva att klippa mitt slitna hår, Hella har lovat att hon ska färga mitt hår någon dag, men ja kan inte bestämma mig om ja ska ha mörkt hår som förra vintern eller om man bara ska göra många blonda slingor?? de är juh roligt med förändering men sen är ja himla feg av mig, ja vågar liksom inte göra något drastiskt!! Men de vore inte dumt att klippa av håret lite kortare än axlarna och sen ha i en riktigt fräsig färg, typ rött eller lila?!? men ja vågar inte annat än att toppa och ha en färg som ja redan har testat =/ Är ni fega med erat hår??

Nog om hår =)

Idag fixade ja maten och då blev de varma macker med tomat, champingoner, lök, skinka, lite kryddor och ost =) mmm de vart inte dumt ni.. så nu är ja mät och belåten :)

 



Som ja skriv i förra inlägget så var ja frusen men de är ja inte längre kan ja lova för nu äre 23 grader inne.
nu äre nästan för varmt istället =/ man blir aldrig nöjd=) haha eller va säger ni.

Nu blir de nog inte så mycke mer idag så ja ska nog hoppa i min pyjamas och bara mysa. =) Trevlig kväll alla blogg läsare!!

frusen..

Usch ja är frusen idag, de spelar liksom ingen roll hur mycke ja eldar i kaminen, de blir liksom ingen värme!!
de är så tråkigt att frysa hela tiden, de är nog de som stör mig mest skulle ja tro att ja fryser typ hela tiden.
Är ni frusna av er ofta?



Så här känner ja mig just nu =/

Tur att mitt <3 precis kom innanför dörren så att ja kan mysa ner mig brevid honom en stund!! Ja tror att ja ska ta fram täcket oxå =)


Puss & Kram


vitt,vitt och åter vitt =)

haha ja som trodde att all snö skule vara borta när ja vaknade idag men inte=) haha här hemma har de nog kommit ner ca 2,5 dm. De är hur mysigt som helst juh =)

Så här såg de ut på våran baksida idag =)

Är de bara ja som blir på bättre humör när snön har kommit ner??

Puss & Kram

Vecka 27 <3

Vecka 27

Men igår så gick ja in i vecka 27 för er som är intresserade.
Igår tror ja att bebisen övade på cirkus konster :) de var verkligen liv i magen Hela dagen igår=)
De är en sån himla skön känsla!! man längtar mer och mer för varje dag som går.





Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.




Puss & Kram

Hej mitt vinterland =)

Tror ni ja vart gla när ja slog upp min blå i morse? =) svar JA!!
Nu är julen nära =D ja bara ÄLSKART!!!

Men de kommer väl inte ligga kvar så länge de är juh -0 så imorgon äre la grönt igen=(
Man får njuta så länge som möjligt, ur högtalarna spelas de julmusik och ja drömmer mig bort.



Visst äre vakert=)



Ja hann inte med att skriva så mycke i bloggen igår, hade lite annat för mig ;)


Puss & Kram


Kallt.. burrr..

Hejsan!

Faan va kallt de har varit inatt då, faan -10. så när ja vaknade så hade vi bara 15,4 grader inom hus =/
men de är tur att ja har en omtänksam sambo som hade burit in ved till mig så ja bara hade är tända upp i kaminen =)

De är fortfarande kallt ute -3,5 men de gör inte så mycke för då vet man att julen snart är här =)
Ja bara älskar att som har med julen att göra, så när Patrik kommer hem från jobbet. Ska vi försöka att sätta upp lite julbelysning i trädgården, för här där vi bor blir de kolsvart verkligen =) men förhoppningsvis så kommer de bli jätte mysigt när vi är klara.

Sen efter kl 16 idag så ska ja även leka frisör=) patrik och martin ville att ja skulle klippa dom!

Tänkte att ja skulle göra mig iordning sen gå upp till Hella, se om hon bjuder på kaffe, de brukar hon göra!=)



Vad ska alla andra hitta på idag??


Puss & Kram

Sönda kväll & gubb-kalsoner

Mmm nu är snart denna kväll snart slut, idag har martin hjälpt oss att greja lite med vedbon,
Så nu har vi lite lysse där inne =)

Hella frågade om inte ja ville följa med henne att handla lite på City Gross så de gjorde ja.
Vi åkte även till netto för att kolla på en korg som hon ville ha, men de vart ingen korg,
de vart ett par verkligen as fula gubb-kalsonger till min sambo. Han har tjatat om såna hur länge som helst så nu fick han ett par!!

Så länge han är nöjd så =) haha dom är verkligen as fula!!


Iallafall när ja kom hem så käkade vi lite, (ja, Patrik, Joel & Martin) sen drog vi upp till Elin & David en sväng men dom va inte hemma, ringde till dom och fråga vart dom va.
- vi är hemma hos er. Vart är ni??(David)
- Jaha, vi är hemma hos er! =) (Patrik)

Grabbarna tog en cigg sen åkte vi vidare till Jörgen(patriks pappa) för att se om han hade någon timer, å de hade han så nu har patrik kopplat på motorvärmarn på sin fula Caddy =)

Nu blir de lite tv tittande och mys i soffan!
Vem kan slå Filip & Fredrik börjar juh nu =)


Puss & Kram



Söndag.

Hejsan!

Ja nu är de söndag igen och den här veckan är slut, va fort tiden går.
Ja hinner inte med känns de som.

Igår på spelkvällen så hade vi de jätte trevligt, vi spelade yatzy och eldade i kaminen =)
Grabbarna drack öl medans ja drack cola ; ) Joel tittade ner till oss oxå. De var trevligt som vanligt.

Här gick vi precis upp och nu blir de lite frukost.

Vad ska alla andra hitta på idag? några förslag tack =)

De är juh faktiskt väldigt fint väder så man skulle kanske klä på sig lite varmare och gå en sväng?

Puss & Kram

Spelkväll..



Japp nu ikväll så blir de spelkväll med patrik, martin, david & ja.
men innan spelet drar igång så måste vi åka och köpa lite godis.
Grabbarna är även hungriga så de blir väl en pizza oxå.

Trevlig kväll alla!!

Våran lilla fis<3



Ja min lilla fis vill inte vara stil idag den har sparkats ända sen ja vaknade<3
ja vaknade faktiskt till och med av att ja fick små snälla sparkar på kisseblåsan ; )


Men de är helt underbart att känna att de finns ett liv där inne.
Ja längtar jätte mycke! Hoppas att tiden går fort. 



De var faktiskt förra veckan som Patrik verkligen kände sparkarna med handen,
innan har han bara fått en spark i ansiktet <3   


<3 Du är så älskad <3

Den här ultraljuds bilden är tagen i vecka 14 (13+0) den 16/8-2010

God Morgon!

God Morgon alla Morgon pigga =)

Här lyser solen och de är 1+ grad ute, mysig lörda morgon, tycker ni inte de?
Sitter är och bara njuter, skönt att inte behöva stressa på morgonen tycker ja, Kaminen är tänd och de sprakar så mysigt =)

Idag har vi inte planerat så mycke än, nu åker hjärtat och rikard till mjölby och ska laga däcket på v70:in som väntilen gick sönder på igår. Så ja var strandsat igår kväll tills patrik kom hem, men vi åkte inte någonstans ändå så =) Men de är skönt att de blir lagat nu, vi har nämligen haft smygpunka på däcket, eller ja vi har trott de iallafall, inte en tanke på att de kunde vara väntilgummit som hade sprukit :S men men

Hoppas att ullareds flickorna hittar massa roligt idag när dom är där, ja valde att stanna hemma för ja har redan varit i ullared 2gånger nu i höst =O Men vem är inte sugen på att shoppa loss?!? Hoppas att dom fyndar lite iallafall och att de inte är allt för mycke folk när nere idag. Köer är juh så tråkiga.

nähä om man skulle ta å äta lite frukost och mysa ner sig i soffan och bara njuta lite ;)

Puss & Kram

70st lussekatter..



Japp de har ja pysslat med idag, de tog typ hela dan ;) började de vid 12 och vart klar vid 18 tiden.
Men nu finns de ett tag får vi hoppas, iallafall fram till första advent =)

Om mig!

Hejsan!

Emelie heter ja och kallas för Mli, Bor tillsammans med min sambo Patrik och våra två katter Mixi & Rossi.
Inom några veckor kommer våran lilla bebis <3 Japp de stämmer!!
Vi väntar vårat första barn som är beräknat till den 13/2-2011<3


Så här på bloggen kommer ni kunna följa min graviditet och mitt vardagliga liv,
även den hel del runt om kring ;)

Puss & Kram Mli<3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0