Nu är ja tillbaka igen =)

Börjar med att be om ursäkt för att ja inte har skrivit på ett par dagar. Men nu är stressen över och ja borde ha tid att skriva lite här =)
Patrik och ja är fortfarande hos mamma, vi stannar tills bilen är helt klar, delarna ska komma idag så vi får väl se om de blir dit satta i dag oxå eller om de blir imorgon.

Idag har ja verkligen hur mycke som helst att skriva om så ja vet inte vart ja ska börja. haha

Julafton var bra som alltid med mycke god mat, fina julklappar och trevligt sällskap.
Juldan hade vi tänkt att vi skulle gå på änglagård, men de är inte lätt att hitta 9 sittplatser tillsammans när de är en premiär film =) så de blev inget.
Igår gick vi på bion istället, ja tyckte att filmen var sådär, inte jätte dålig och inte heller as bra =)

Idag väntas de shopping på birsta city. Hoppas att man kan hitta något iallafall. =)
Men först ska vi uträtta tusen grejer, så vi får se om ja hinner skriva mer idag. Har väl ganska mycke och göra ikväll när alla blir samlade igen =)

Å idag går vi in i vecka 34 <3 nu börjar de kännas=) de börjar bli tungt, och man kan inte alls göra sånt som man gjorde tidigare. Man känner sig lite tafatt! haha men nu är de inte långt kvar. Nu längtar man mer och mer för varje dag =)
Hade tänkt att hinna med att göra gipsmagen ikväll oxå.


Puss & kram

vecka 34 <3

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.


Ja min lilla fis vill inte vara stil idag den har sparkats ända sen ja vaknade<3 ja vaknade faktiskt till och med av att ja fick små snälla sparkar på kisseblåsan =) men de är helt underbart att känna att de finns ett liv där inne. ja längtar jätte mycke!   Hoppas att tiden går fort.    De var faktiskt förra veckan som Patrik verkligen kände sparkarna med handen, innan har han bara fått en spark i ansiktet <3    <3 Du är så älskad <3




Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.




 


Dan innan Julafton!

God Morgon!!

Nu är de bara 1 dag kvar till julafton och man har verkligen häcken full, de är skinka som ska koka och grilljeras, laxen ska ordnad, köttbullar ska rullas, janson´s ska göras, äggen ska koka och garneras, granen ska kläs, godiset ska bakas mm. Ni vet juh själv hur mycke de är som ska göras. =) Men snart är stressen över.

Nu har vi iallafall landat hos mamma. Så nu andas man norrlands luft igen. Vi tyckte att de var kallt hemma innan vi åkte ca -15 grader, här äre så kallt att vattnet innom hus fryser. Ute äre mer än -30 grader. Och ja som knappt inte kan stänga min jacka =/ så ska man gå ut idag då gäller de att man har klät sig bra =)

I Tisdags så firade vi jul med svärfar och patriks syskon, vi åt julmat, delade ut julklappar och hade de jätte trevligt. Sen fick ja och Patrik för oss att vi skulle dra upp till mamma på kvällen/natten mellan tisdag och onsdag. Så vid 9 tiden hade vi fyllt bilen och var klara för avfärd. Vi hade en sån jävla tur hela vägen upp. De var olycka efetr olycka längsvägen men vi kunde åka vidare utan att fastna i massa köer. Vägarna var som rena isbanor, de är juh inte lustigt att de inträffar olyckor alltså, folk tror att de är sommar väglag. På ett ställe när vi åkte upp var de en bil som hade åkt av vägen skapligt, men hade inte skaddat sig för personen stod och pratade med assistanskåren. Där var de så halt att man säker inte hade kunat stå på vägen. Och vi åkte i 40 - 50 km och då kommer de bilar och kör om som svin. Inte lustigt om man åker av vägen då.

Iallafall vi klarade oss ifrån alla olyckor och hade lite problem med våran bil, de började i stockholm första gången. De kommer upp en text på ins.panelen: Motor service snarast.

Skit oxå tänkte både Patrik och ja, kul att bli ståendes i stockholm. Ha 25 mil hem eller 50 mil till mamma =/
Vi körde in mot kanten och satte på varningsblinkers. Stangde av motorn. Startade den igen och texten var borta och vi fortsatte köra.

När vi kommer till Sundsvall då kommer texten tillbaka, vi gör samma sak igen, men texten försvinner inte. Vi försöker köra med bilen är precis orkeslös och går verkligen jätte illa på tomgång. Faan säger vi båda två och tror verkligen att nu kommer vi bli ståendes här och typ frysa ihjäl. Ringde till mamma och sa att nu har vi problem med bilen och vet inte om vi kommer ta oss till er men vi försöker, har vi inte kommit fram på en timme så kan ni väl åka och leta efter oss?? Mamma var precis ny vaken , (konsting?!? haha ja rinde till henne kl 04,30) men efter en liten stund förstod hon vart vi var. haha =)

Provade med att starta bilen igen, kom iväg en liten bit och texten kommer fram igen.

Gjorde samma sak igen och kunde köra uterligare lite till. Så kom texten igen =( patrik går ut och kollar om han kan se något fel men de ända var snö som hade lagt sig i motorutrymmet. Men hittade inte något direkt fel. Provar igen, texten hade försvunnit. Gött nu kör vi får vi se. Och tro de eller ej men vi kom hela vägen hem till mamma. Gött. Ställde bilen i garaget för annars är de fet kört att få igång våran bil =/ kanske dags att köpa något annat än volvo kanske =) haha

Så när micke vaknade så tog han våran bil till macken/verkstan som han jobbar på och kollade på bilen men hittade inte heller några direkta fel på bilen =/ men vi tror att de kan vara diesel filtret. De brukar vara de som spökar på vintern om de har kommit in fukt. Så de beställes ett nytt sånt igår så idag får vi väl svar på om de v ar de som var fel. Eller så vara de bara så att de vart förkallt för bilen så att elen vart lite lustig.

Vi käkade lite frukost och paratade lite med folket som sakta med säkert vaknade upp i huset för att ta sig till skola och jobb.

Patrik hade kört hela vägen och var så klart jätte trött så han gick och la sig en stund. Men ja var vaken och pratade med mamma och allt och inget =) Ja kunde inte sov i bilen de gick bara inte. Men ja var inte trött när vi hade kommit fram så ja hade inte kunnat somna iallafall.

Mamma, Patrik och ja åkte in mot stan och skulle fixa lite grejer. Sen hadlade vi och åkte hem och började med maten. Vi åt sjömansgryta. Mmm hur gått som helst. Vi duschade och tog på oss pyjamasen och bara gick och myste =) drak lite glögg innan maten vart klar.

Sen kom min trötthet ja visste inte vart ja skulle ta vägen =) haha somnade och sov bara korta stunder =/ men nu känner ja mig som en människa igen.

Nu ska ja ta mig lite frukost och sen börjar allt matlagande.



Den när sötnosen välkomnade oss <3



Hon älskar att kramas =) Och har alltid gjort.

Puss & Kram


inte mycke tid över =/

Nää de är dåligt med tid just nu, ja hinner knappast med att blogga känner ja. Men ja ska göra mitt bästa =)

Idag har ja städat, vi har handlat all julmat, gjort köttbullar på 2kg köttfärs, gjort en stor janson och en stor potatisgratäng, tvättat 2 maskiner med tvätt som vi ska ha med oss, lämnat julklapparna hos svärfar, lämnat nyckel till Martin, träffat David och Elin en sväng och kollat in deras nya kök, börjat packa, rensat ur kylen. mm.

De är mycke som ska göras när man ska iväg. Man vill gärna inte lämna huset i ett kaos. Skönt att komma hem till ett städat hem, utan massa måsten.

Men imorgon kör vi fullt igen =) vi måste skota snö, bära in ved, slänga soper, åka till återvinningen med lite glas, brukar och kartonger. Packa de sista som ska packas, fira jul hos svärfar, städa de sista på undervåningen, jaa fixa de absolut sista så att säga. =)

så nu måste ja nog fortsätta med de ja kan greja med =)
Trevlig kväll alla. Och ja ska försöka att uppdatera så gott ja kan nu precis innan jul =)

Till er som inte heller har så mycke tid över, så önskar ja er iallafall En Trevlig Jul.


Puss & kram

Vecka 33 <3

Vecka 33.


Barnet
När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma
Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.





Var hos Barnmorskan i torsdags, magen hade växt 3cm sen sist ja var där.

SF måttet: 31cm
Blodtryck: 120/60
Hjärtslagen: 146-156

Nu ska ja inte träffa barnmorskan förens den 5 januari igen. Nu tycker ja att de blir mer och me spännande att gå dit. Få veta hur mycke magen växt sen sist och så klart få höra dom underbara hjärtljuden <3

Ja min lilla fis vill inte vara stil idag den har sparkats ända sen ja vaknade<3 ja vaknade faktiskt till och med av att ja fick små snälla sparkar på kisseblåsan =) men de är helt underbart att känna att de finns ett liv där inne. ja längtar jätte mycke!   Hoppas att tiden går fort.    De var faktiskt förra veckan som Patrik verkligen kände sparkarna med handen, innan har han bara fått en spark i ansiktet <3    <3 Du är så älskad <3


Puss & Kram

Sockerkoma =/

Nu är vi precis hem kommna från ett jätte fint dubbel dop.
De är skönt att få gå till kyrkan när de annat än begravningar! De tycker vi inte om. Visst är de fint med de är alltid så jobbigt att gå på en begravning.



Här är flickorna som döptes, hur fina som helst.

Efter dopet så vart de fika som heter duga. De var 11 sorters kakor, inga små kakor heller =) + 5 st tårtor. De var verkligen hur gått som helst. Men ja kan lova att ja inte smakade på alla sorterna. De hade ingen i världen klarat av. haha =) de var självklart kaffe och dricka till oxå.

Så nu är man i sockerkoma =)


Tack flickor för ett jätte fint dop och massa god saker.


Puss & kram


God Morgon Lördag!

Ber om ursäkt att ja inte skrev något igår men kände inte att ja hade något att skriva.
Patrik och ja hade en mycke lugn fredag igår vi gick i pyjamasen till kl 16. =) hur gött som helst.. haha sen åkte vi till Boxholm och hämtade Patriks julklapp som han hade fått från jobbet, de var ett pressentkort på Skandiafisk. Där fick man välja vad man ville ha för en viss poäng som dom hade fått och vi valde en ny stekpanna, rökt lax, renkrov, pepparrotssås och gravlaxsås. Inte helt fel att få i julklapp =) De var mycke mat som man kunde välja och inte specielt mycke grejer.

Sen lagade vi hackebackspotatis & pepparstek men bearnaisesås och lite gurka och tomat. Hur gått som helst =)




Sen kom Martin så vi åkte ett varv i Mjölby, sen åkte vi hem o la oss. Eller ja ska jag väl skriva ja somna direct som vanligt. haha



Idag händer de lite mer iallafall. KL 14,00 idag så blir de dubbeldop för Meja & hennes kusin Novalie.
Så ja ska försöka att få med mig kameran och ta lite kort hade ja tänkt.

Nu ska vi äta lite frukost här hemma sen börja göra oss iordning.
Får höras senare.


Puss & kram

Vem faan tror du att du är egentligen???

Vem faan tror du att du är egentligen???
Fy faan för dig alltså, du tror att du kan dycka upp i mitt liv precis när faan du vill. En sak ska du ha jävligt klart för dig att hos mig har du faan inget att hämta! För mig är du inte ens skiten under mina skor!! Ibland önskar man att livet hade fått en annan mening! Tänk ett liv HELT utan dig!! Varför komma nu och tro att du har en chans att göra allt rätt?? Du har ALDRIG funits vid min sida! Då menar ja verkligen ALDRIG!! Ja har vart så jävla dum många gånger och trott att allt kommer bli bra men gång på gång sviker du mig och ALLA andra i din närhet!!
Ja är inte bara jävligt arg, förbannad, ledsen, sviken, bort glömd. Du lämnade mig när ja behövde dig som mest! Och de var när ja var liten och behövde en faders figur!! En före bild. Nee de klar du inte av utan du tar den "enkla" vägen och ger dig av. Kommer tillbakan när du klarar av pressen. När du känner att de passar dig!! Ditt JÄVLA EGO!!

Ja har levt mitt liv med min Älskade mamma som alltid har varit vid min sida, de är hon som har fått vara stark och ta hand om oss 3 när du stack!! Hon som har fått stå ut med våra utbrott som du egentligen skulle ha fått höra på!! De är mamma som har uppfostrat oss, de är hon som har hjälpt oss genom svåra tider genom livet!! De skulle du oxå ha gjort men du är aldeles för svag!! Du är ett riktigt jävla svin.


Hatet är så enormt stor så de är svårt att beskriva de i ord! Inte nog med att du svek mig, du svek även 3personer till!! Ändå är du så jävla dum i huvet och gör precis samma sak igen. Lämnar 1 vuxen människa med 2 små barn!! Ja trodde att man skulle lära sig av sina misstag och ta vara på en ny chans om man fick den igen men inte du. Du tror att du kan göra va faan du vill!


Ja fick hem ett brev med posten häromdan, när ja såg de fick ja en stor klump i magen!! Ja vill inte ha något med dig att göra alls!! Såg direkt på brevet att de var från dig! När ja läste brevet så fick de mig att skratta, hur jävla patetisk får man vara va??

"Jag älskar dig och saknar dig" HAHAHA  joo men visst.
"Jag är lessen att ja inte kunde holla mig från spriten" HAHAHA hur äre med stavningen?? eller var de "spriten" kanske som gjorde att du inte riktigt visste hur man stavar?? Du är juh för faan snart 50 år!!



I ditt fall är de inte spriten som är felet, de största felet är enbart DU!! Man väljer många vägar i sitt liv. Och man får själv stå för konsikvenserna!!

Ett annat stort fel med dig är att du inte kan se verkligheten. Utan falla för frästelsen!
De ända du verkligen ÄLSKAR är dig själv och dina förbannade jävla droger!!

DU ÄR EN JÄVLA PUNDARE SOM INTE KAN HÅLLA SIG FRÅN DROGERNA! DU HAR HÅLLT PÅ SÅ JÄVLA MÅNGA ÅR MEN ALDRIG GICK DE ÅT HELVETE FÖR DIG!! kUNDE DU INTE LYCKATS EN GÅNG??

Inatt drömde ja om dig, ååå ja var så jävla arg, ledsen och rädd! Du förstör mitt liv!
Du har satt stadiga spår i mitt hjärta, spår som kan göra så förbannat ont!
De värren än att strö salt i såren!


Nu är ja vuxen, ja har snart min egna lilla familj, som du aldrig kommer få närma dig! Mina barn ska inte ens få veta ditt namn!!

Du är så tragisk, du ringer inte när man fyller år,du ringer inte när man har fått körkort, du ringer inte och bara frågar hur de är, du ringer aldrig vid högtider. Du hör aldrig av dig. O nu är de aldeles för sent!

De kansk finns en sak som du fortfarande kan rädda om du tar dig tid och verkligen bryr dig!! Och de skulle vara dina 2 minsta barn. Som fortfarande kanske behöver dig! Vi andra kan du glömma! Du vet liksom inte ens hur våra namn stavas, du vet inte när vi fyller, du vet inte hur mycke vi fyller. Du vet inte ett skit om oss!

Lustigt hur man kan älska och sakna någon när man inte ens vet vem människan är.

Nee ja suddar ut dig nu, FÖRALLTID!!

Hoppas att du kan se de här och ta till dig varenda ord!! Hoppas de värker i dig då! Ja hade gärna sett på när du läser de här. Fått se din minn. Bara fått sparka på dig när du sen ligger. De hade gjort mig så otroligt glad!
Ja hoppas verkligen att de här kommer såra dig så som du har sårat mig under alla år.



Gaaaa!!!

Nu när ungarna här i samhället har slutat att terrorisera våran stackars postlåda tro faan att plogbilen måste köra över den då?!? va faan!! Får den aldrig vara i fred?? Vad ska vi göra för att folk ska låta bli??

Sen vi flyttade till huset för ca 3-4 årsen så har vi alltså fått bytta postlåda typ 6 gånger p.g.a att ungarna som väntar på skolbussen har sparkat av locket eller bara slitit sänder hela lådan =/ Dom har juh inte bara haft sönder lådan dom har även använt den som papperskorg, kastat äppelskruttar, bananskal, hundbajspåsar, fyllt hela lådan med snö(vintertid alltså) rivit sönder våran brev/räkningar... Jaa typ de mesta som dom har kommit på.

Men när de äntligen tog slut så "missade" visst plogbilen den!!!

Ja blir skit sur på sånt här alltså.. ja menar han märkte väl att han körde över den eller?? då kan man faktiskt åtminstonde lämnat en liten lapp i den så kalade bervlådan och bet om ursäkt?? Eller har ja fel??

De måste juh vara en vuxen människa som körde polgen!!





Å på dom här bilderna så har ändå Patrik försökt att få iordning på lådan så gott de går. =/
Så den som inte vet vad dom ska köpa till mig och Patrik i julklapp kan ju köpa en ny postlåda till oss, för de behöver vi iallafall. Låvar nästan att ja kommer ha ett berv från posten imorgon att dom vill att vi byter låda för den är trasig!! Som om vi inte skulle ha märkt de.. GAAA!! Usch va sur ja blir på´t alltså.

Nee nu ska ja gå och lägga mig och försöka sova, ska juh till barnmorskan imorgon igen.

Puss & Kram

onödigt samtal!

Mmm när ja kom till doktorn idag så kunde hon inte förstå varför hon hade bokat tid med mig =/ min värden var prefekta och ja kommer få födda vaginalt om inte värdena skulle sjunka vid förlossningen. Och ja kan även få epedral om ja skulle vilja vilket är skönt att veta.

Mötet med sussane tog bara 10 minuter så de kändes väldigt onödigt att åka in till mjölby för de lilla. Men men inte lätt att veta innan. De blir iallafall att ta nya blodprover på torsdag när ja ska träffa min barnmorska igen. Då ska ja juh få lyssna på vårat lilla <3 igen. Kan inte fatta att dessa hjärt ljud kan beröra en så mycke. De är helt underbart att höra de lilla lilla hjärtat slå. Lite spännande är de juh oxå att få veta vad de ligger på, eftersom första gången låg de högt och andra gången låg de lågt. Så de ska bli spännande att få höra =)

Ja tror juh att ja har en liten tjeja i magen och växer och gror men man vet juh aldrig. Patrik tror väl oxå på en tjej men hade juh gärna hoppats på en pojk. De gör väl alla killar, hoppas på att de ska få en pojk som dom ska kunna lära massa grabbiga saker sen?? eller? =)

Ja tror fortfarande på att om hjärt ljuden ligger högt så blir de en flicka och om dom ligger lågt så blir de en pojk. Vad tror ni?? stämmer de eller är de bara skit snack?



Imorgon äre den 15 dec och då vet ja en person som är MYCKE glad iallafall =) haha


Nee nu ska ja gå och glo på tv:n, mysa med mitt stora <3 innan han åker och jobbar igen.
Å vet ni ikväll äre säsongens sista desperate housewives. De finns faan ingen bättre serie än den alltså =) hoppas att de går fort tills de startar igen =) haha





Puss och kram

Trombocytopeni

Usch min natt har varit hemsk.. fy usch och blä. Vaknade innan 4 var tvungen att gå ner och kissa, sen kunde ja inte somna om. Vände och vred i en timme, var tvungen att gå ner och kissa igen. Patrik kom hem från jobbet, ja försöker somna om igen, de brukar vara lättare när han är hemma men de tog ändå över en timme för mig att somna om =/ Lyckas tillslut. Vänder mig i sängen och håller på att kissa på mig=/ bara att gå ner och kissa IGEN!! faan så träligt. Så ja gav upp och nu sitter ja här och har gjort de i 1 ½ timme allaredan. Sug morgon!!

Ska snart göra mig iordning och åka in mot mjölby för träffa med Dr Sussane. Ta lite nya blodprover och även se hur mina trombocyter ser ut. Dr Sussane hade dålig kunskap om en gravid och tidigare har haft trombocytopeni. Så därför måste ja lämna blodprover lite oftare än andra gravida. Sussane vill att vi ska följa mina trobocyter och se så värdena inte ändras. De kan ställa till med problem på förlossningen om värdena är förlåga. 

För er som inte vet vad Trobocytopeni är:
 
Trombocyter är det man kallar för "blodplättar" i dagligt tal, en av alla komponenter som behävs för att blodet ska levra sig på rätt sätt.
Vid havandeskapsförgiftning kan dessa sjunka i antal, och det kallas för trombocytopeni. (Ändelsen -peni betyder väl ungefär "brist på").
Dock kan man ha trombocytopeni/låga trombocyter utan att få symptom som blödningar och blåmärken. Däremot kan blodet få svårare att levra sig ganska tidigt. Men om trombocyterna ligger under 80-100 brukar narkosen inte vilja lägga epidural pga blödningsrisken i ryggmärgen.



Så de är faktiskt skönt att de kollas upp lite oftare. Kan i värsta fall bli så att ja inte få föda vaginalt utan måsta göra kejsarsnitt. P.g.a att ja kan förlora mycke blod / blodet inte levrar sig.

Intressant inlägg eller hur. haha  Men så kan de bli ibland.


Puss & kram

Vecka 32 <3

Japp nu äre bara 8 veckor kvar. De börjar nästan kännas lite overkigt att inom 10 veckor så kommer vi ha en liten underbar bebis här hemma att få gosa me =) 

De är helt underbart att väntan snart är över!! Vi ska snart få träffa våran lilla <3
Men ja kommer sakna de underbara lilla livet som är i magen. Att känna sparkar och hur barnet rör sig. De kommer ja verkligen sakna, fast magen är stor, hård och mest i vägen nu =) Så jaa ska försöka ta vara på tiden så gått de går.


Vecka 32 <3

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.


Mamman

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne.
Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.


Lucia




Idag äre lucia för er som har missat de ; ) haha tror inte att de är någon som har missat de men iallafall.
Igår kännde ja inte alls för att skriva något i bloggen. Orken fanns bara inte. De hände väl inte så jätte mycke heller men våran dag började iallafall med mysig 3.e advents frukost, sen mys i soffan med massa skräp på tv.n (de går juh aldrig något bra på tv.n när man har tid att kolla. ) Blä för tv på helgerna.

Sen kom Martin ner en sväng, vi åkte på födelsedags kaffe hos Robin. Sen körde vi hem Martin och vi åkte hem till oss, lagade ris och korvstroganoff. Mmmm de var längesen.


Patrik jobbar natt den här veckan så han gick på passet redan igår kväll, tråkigt när han inte sover med mig. De är faktiskt jobbigt att sova själv tycker ja. Så ja satte mig och började slå in julklapper vid 9 när Patrik åkte, ja va inte klar förrens halv 2 i natt. hahaha =) nee ja har inte köpt mycke julklappar ; ) bara lite!!!

Men ändå så äre 6st som inte är inslagna =) haha  Så ja ska väl slå in dom efter frukosten hade ja tänkt. Å ikväll äre fika dags med tjejerna på Gusto. Trevligt trevligt.

Så min dag idag blir ganska lugn eftersom patrik kommer sova en stund till och att ja/vi inte har några direkta planer för dagen. Så ja får små pyssla lite här hemma tills vi kommer på något.



Tävling!!

 

Vinn en röd tassimo hos Bambi!

Tävlingen avslutas den 15 december!



Här är ja med och tävlar om en Tassimo kaffemaskin, Var med du oxå. =)

Gräsänka!!

mm så kan de vara. Nu äre bara 13dagar kvart till julafton =) wiee. Nu längtar ja massor =)

Och idag fyller Robin 20 år! Ett stort grattis på födelsedagen!!
Vi får åka och gratta honom imorgon istället för idag har vi inte riktigt haft tid.

Snart ska Patrik göra sig iordning och ja ska köra honom till jul festen som hans jobba ska ha ikväll.
De ska vara julbord med underhållning. Låter verkligen jätte skojigt men ja känner inte för att betala nästan 400 spänn när de ändå mest kommer bestå av fylla =/ då äre väl bättre att gå och äta tillsammans med familjen och få en mycke trevligare stund?? eller?? Patrik känner sig inte riktigt sugen på att gå han heller men men.

Han trodde inte att han skulle stanna så länge. Då slipper ja sitta hemma själv hemma så länge=) haha
Nee de är klart att han ska få gå och ha trevligt med. Han behöver inte tänka på mig jämt. Som han oftast gör.
Så ikväll blir ja gräsänka =)


Så när ja ska köra patrik så hade ja tänkt att hoppa in i solariumet en stund. De kan väl inte skada att unna sig de lite?? eller?? Ja har faktiskt inte solat en ända gång sen i sommras. Så de tycker ja att ja är värd.
Att få ligga och slappna av en liten stund. GÖTT!! =)

Sen får vi se om vi kanske ska hitta på något efter patriks julfest. Peter och sanne kanske ville hitta på något, även Martin var väl sugen. Vi får se vad klockan är när Patrik vill att ja ska hämta honom =)


Tråkigt inlägg mmm ja vet men vad ska ja skriva då?? har juh inte hänt så mycke juh!


Nää nu drar ja så ni slipper mig ; )


Puss & Kram

Fredags Mys!!<3

Ja säger de igen faaan va tiden går fort. Man hinner inte med. =)
De är allaredan fredag och helgen är här. Mys

Dagen började väl inte så jätte rolig men vi får hoppas på att helveten åker fast.
Dagen började alltså med ett polisförhör via telefon p.g.a att polisen som ringde jobbar i Göteborg, Lite längt att sitta och åka bara för ett förhör.

Förhöret tog lite längre tid än vad polisen hade trott. Han trodde de skulle ta ca 20-30 min men de tog 1 timme och 15 minuter =/ De var inte de lättaste att försöka komma ihåg så mycke som möjligt om de som hände för ett årsedan. Men ja tror ja fick med de mesta iallafall.

Efter förhöret så käkade ja lite frukost och sen gjorde ja mig iordning och åkte in till mjölby för att prata med försäkringskasan och dom på arbetsförmedlingen. Så nu är de snart färdigt med alla papper som ska in gällande föräldrapengen. Måste fixa några papper till från Boxholms kommun. Måste juh redovisa hur mycke ja har jobbat och så vidare.

När ja kom hem så hade vi fått ett paket i brevlådan som var till Baby Johansson =) sött va <3 haha
De var ett välkommspaket från Goboken som ja har gått med i.
 


Allt de här fanns i med i paketet.


Vi hann inte betas golvet i barn rummet igår och de kommer vi inte hinna i dag heller. Kanske i morgon om allt går som de ska. (golvet måste juh skuras så många gånger så att allt damm försvinner.) Så nu äre skurat igen. Hoppas att de sista gången. Vi får se.


Ikväll äre Idol finalen oxå. Vem tror ni vinner Idol 2010?? ja tror starkt på att de Jay som kommer vinna!
Minnah är juh oxå bra men Jay han är bäst!! Ja har gillat honom sen första programet.




Så ikväll blir de tacos med massa gotti gott gott =) Vad ska ni andra äta ikväll? äre något ni är sugna på??
Nu ska Patrik och ja åka och handla lite inför ikväll =)

Trevlig Fredag kväll och ja hoppas att ni hejar på Jay så att de är han som vinner =)


Puss & Kram

...

1:a Jobba

2:a Handla och fixa in för lördag.

3:e Ta in + klä granen =)

4:e Städa + Fixa maten tills ikväll + Julmarknad i boxholm + Julklappsspel + Knytkalas =) + Andres fyller 27.

5:e Andra advent.

6:e

7:e Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30

8:e Fika hos Emma kl 14,00

9:e

10:e Förhör + in till försäkringskassan!!

11:e Robin fyller 20. + Älsklingen ska på julbord med jobbet.

12:e Tredje advent.

13:e Lucia!

14:e Till Mvc träffa Dr Sussane kl 13,00 + Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30.

15:e

16:e Till Mvc träffa Barnmorskan kl 11,30

17:e

18:e Dubbel Dop i Åsbo kyrka kl 14,00

19:e Fjärde advent. + Olle fyller 25.

20:e Åker förmodligen till Mamma!

21:a

22:a Avstämning med arbetsförmedlingen!!

23:e Lön

24:e JULAFTON!!

25:e

26:e

27:e

28:e

29:e

30:e

31:a NYÅRSAFTON!! 


hmmm

ja vet inte om ja orkar göra så mycke idag men lite ska väl bli gjort iallafall.

Har för en stund sen städat ur kaminen och tömt den på aska, så nu har ja börjar elda på nytt. =) kan behövas när de är -7,5 grader ute.
Då blir de fort kallt här inne.

När patrik kom hem så gick vi upp och började städa i barn rummet. Alltså vi har grov städat. Så vi hoppas på att kanske kunna betsa golvet idag om de inte blir för sent. Måste juh skura golvet ett antal gånger innan allt slipp damm är borta så att man får ett snyggt resultat =) så nu blir de en liten pause så länge =)


Vem vet kanske kan börja tapetsera snart oxå. Men golvet ska bli färdigt först.


Vad ska man hitta på att laga för mat idag då?? igår vart de kokt potatis med panerad fisk och rom röra=) Mmmm hur gått som helst. Så vad sak man hitta på idag?!? Lite förslag hade inte skadat ;)


Puss & kram

Va har ja gjort nu?!?

Polisen ringde mig precis!!! Tror ni ja vart nervös innan han berättade vad saken gällde??
Han ringde för att dom har hittat en misstänkt person för bedrägeriet som vi vart utsatta för förra vintern.
Vi skulle hyra en stuga i sälen över nyår hade vi tänkt, hittde en suga som hade 10 sängar. Perfekt tänkte vi, den tar vi. Men icke. En kort tid innan vi skulle åka till stugan upptäckte vi att vi hade blivit blåsta =/ surt 10.000:- åt helvete. De va de nyåret.

Men hoppas verkligen nu att de är den rätta personen och att han åker fast och vi får tillbaka våra pengar.
Så imorgon ska de hållas ett förhör =/ Nervös jaa lite, då kan ja väl inte sova i natt heller.
Man trodde juh inte att dom skulle hitta någon ett helt år efteråt. men men.

Hoppas Hoppas Hoppas!!!

Nu blir de sen frukost sen gjeja lite tror ja, vi får se om ja orkar. Har verkligen tappat orken helt. Usch så tråkigt de är!!


Puss & Kram

tjenis!!

Idag har ja inte gjort för mycke iallafall =) haha ja gick i min underbara pyjamas till kl 13. sen hoppade ja in i duschen och gjorde mig iordning och åkte på fika hemma hos Emma, Maja och lilla Hugo. Barna är nog trötta efter en sån här dag skulle ja tro, de var 8 barn på fikat idag. Så de har busats en hel del =)

Nu dom sista dagarna så känner man verkligen hur våran lilla rör sig där inne <3 De är inte många minuter på en dag som de är stilla =)

De är verkligen jätte mysigt. Igår va vi på föräldrar kurs igen, de är väl sådär kan ja tycka. De är inte jätte mycke man lär sig direckt men men. De är bra att de finns för den som känner fört. =)
Nästa vecka är sista gången på föräldrar kursen och då ska vi prata om bedövning. Ja är nog ganska säker på vad ja vill ha men de kan juh vara nyttigt att få höra av andra tycker oxå.

Åå ja har fått veta en hemlis idag.. hihi den berättar ja inte här =P haha

De kommer iallafall bli skit bra!!


Nu blir de lite tv time för min del sen sängen. Hoppas på att kunna sova bättre i natt. =/
Hoppsa även att bebis vill sova inatt =) De är lite svårt att sova när man får karate sparkar hela tiden =)


Puss & Kram

...

Vad ska man skriva om på bloggen för att folk ska kommentera?? Eller åtminstonde tycka att de är roligt att läsa??



1:a Jobba

2:a Handla och fixa in för lördag.

3:e Ta in + klä granen =)

4:e Städa + Fixa maten tills ikväll + Julmarknad i boxholm + Julklappsspel + Knytkalas =) + Andres fyller 27.

5:e Andra advent.

6:e

7:e Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30

8:e Fika hos Emma kl 14,00

9:e

10:e

11:e Robin fyller 20. + Älsklingen ska på julbord med jobbet.

12:e Tredje advent.

13:e Lucia!

14:e Till Mvc träffa Dr Sussane kl 13,00 + Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30.

15:e

16:e Till Mvc träffa Barnmorskan kl 11,30

17:e

18:e Dubbel Dop i Åsbo kyrka kl 14,00

19:e Fjärde advent. + Olle fyller 25.

20:e Åker förmodligen till Mamma!

21:a

22:a Avstämning med arbetsförmedlingen!!

23:e Lön

24:e JULAFTON!!

25:e

26:e

27:e

28:e

29:e

30:e

31:a NYÅRSAFTON!! 


Vad ska man hitta på??

Mmm de är den stora frågan de?!? vad ska man hitta på? Ja sitter fortfarande i pyjamasen och bara myser, snart kommer min älsklig hem. Kan ni tänka er att vi går in i vecka 31 idag?!? <3

Idag finner ja inte någon ork, men ja har hur mycke som helst ja göra. Vi borde börja med bebis rummet igen de har legat lite på is ett par dagar nu. Men man kanske skulle ta tag i de igen? Skulle vara så skönt om hela rummet var klart när bebisen kommer. De är juh inte så mycke kvar juh.

Ja ska väl börja med att måla om spjälsängen oxå. hade tänkt att ha den vit. Men vi får se om ja orkar ta tag i något idag överhuvetaget?!?!

De snöar här igen, mysigt så. Och de är bara -0,3 grader ute.


Vad sak alla andra hitta på idag?


Puss & kram

Vecka 31 <3

Nu går tiden för fort alltså, redan vecka 31 <3 Snart är våran lilla här =) Längtan är jätte stor men bebis får absolut vänta tills efter nyår iallafall.

Ja min lilla fis vill inte vara stil idag den har sparkats ända sen ja vaknade<3 ja vaknade faktiskt till och med av att ja fick små snälla sparkar på kisseblåsan =) men de är helt underbart att känna att de finns ett liv där inne. ja längtar jätte mycke!   Hoppas att tiden går fort.    De var faktiskt förra veckan som Patrik verkligen kände sparkarna med handen, innan har han bara fått en spark i ansiktet <3    <3 Du är så älskad <3

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Tvillingar

Nu är du antagligen lika stor som en mamma som väntar ett barn är i vecka 40. Men jämför inte allt för mycket, alla är olika.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera ditt blodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.

Svårt att arbeta

Om du har ett tungt arbete kan du fråga barnmorskan eller försäkringskassan om havandeskapspenning. Även om du inte har tungt arbete kan det vara bra att planera in lite ledighet i slutet av graviditeten för att vila lite extra och förbereda dig både fysiskt och mentalt på förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kanske kan spara lite semesterdagar. Du kan även använda din föräldrapenning i slutet av graviditeten.
Om du blir sjuk eller får komplikationer under graviditeten skall du naturligtvis kontakta din barnmorska som kan boka en läkartid för bedömning till sjukskrivning.


2:a Advent

God Middag!

idag var ja trött och tog sov morgon =) har faktiskt gått upp runt 8 varje morgon nu i veckan och gått och lagt mig sent men idag sov ja till 10,30 så ja har inte hunnit med mycke mer än ätit lite frukost och kollat runt lite på nätet.

Och så äre juh 2:a advent idag oxå, tusan va tiden går fort =) nu äre bara 19 dagar kvar till julafton. Mysigt =)

Igår hade vi julklapskväll/knytkalas, hur lyckat som helst. De blev mycke skratt och många mäta magar=) Tyckte inte att vi gjorde något annat än åt igår kväll. Men gött var de.

Som vanligt när vi spelade julklappsspelet så vart de så mycke skratt så ja började gråta =) hur kul som helst. Vi gissade oxå vad som kunde vara i paketen under tiden vi spelade, de var allt från bilbanor till gatusten =) haha fast i själva verket så var bilbanan ett tre i rad shoot spel och gatustenen var en ljuslykta =) haha de var ett paket som vi alla hade rätt på och de var en låda med julskum. =) vi hade verkligen as roligt.



Här har ni Elin, Mört, Ted och Davids rygg =)



Här har ni David, lite av Martin (kindgren), Stina, Begga & Elin




Här har ni Mört´s arm, Ted, Patrik, Peter & Sanne.





Här har ni Peter´s bakhuve, lite av mig, David, Stina, Lite av Begga, Lite av Elin, Mört & Ted



här kommer Martin med påfyllnig=)



Här är vårat lilla julbord, Mysigt va=)





De vart lite bilder iallafall, Tusen tack till Alla vännerna som gjorde våran kväll!! Tack!!

Nu får ni ha en trevlig 2:a advent för de ska ja ha, nu mysa med mitt stora <3 sen fixa te sog lite och dra sig hem till Peter & Sanne för lite mys kväll!! =)

Puss & Kram

Stressigt!! GAAA!!

Hejsan alla glada!

Idag känner ja mig hur stressad som helst =/ inte bra, de är mycke som ska göras.

Men som tur är så har ja världens bästa sambo som verkligen har hjälpt mig idag. Vi har städat hela huset, gjort pepparkakshus, gjort klart julskinkan, gjort ägghalvor, klät granen, bärt in massa ved, Ja har klippt patriks hår igen, med mera.

Men ja känner ändå stressen inför ikväll, hoppas att alt hinner bli klart tills alla kommer. Hoppas även på en super mysig kväll med mycke skratt.




Så här ser våran gran ut iår. (vi har små färgade lampor men dom syns inte =( )

Nu blir de julmarkand en snabb sväng!!


Puss & Kram


1:a Jobba

2:a Handla och fixa in för lördag.

3:e Ta in + klä granen =)

4:e Städa + Fixa maten tills ikväll + Julmarknad i boxholm + Julklappsspel + Knytkalas =) + Andres fyller 27.

5:e Andra advent.

6:e

7:e Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30

8:e

9:e

10:e

11:e Robin fyller 20.

12:e Tredje advent.

13:e Lucia!

14:e Till Mvc träffa Dr Sussane kl 13,00 + Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30.

15:e

16:e Till Mvc träffa Barnmorskan kl 11,30

17:e

18:e Dubbel Dop i Åsbo kyrka kl 14,00

19:e Fjärde advent. + Olle fyller 25.

20:e Åker förmodligen till Mamma!

21:a

22:a Avstämning med arbetsförmedlingen!!

23:e Lön

24:e JULAFTON!!

25:e

26:e

27:e

28:e

29:e

30:e

31:a NYÅRSAFTON!! 


Goddag!

Goddag!
Än har ja inte fått in granen men snart så =)
Tänkte dra och fixa lite till inför imorgon!


1:a Jobba

2:a Handla och fixa in för lördag.

3:e Ta in + klä granen =)

4:e Städa + Fixa maten tills ikväll + Julmarknad i boxholm + Julklappsspel + Knytkalas =) + Andres fyller 27.

5:e Andra advent.

6:e

7:e Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30

8:e

9:e

10:e

11:e Robin fyller 20.

12:e Tredje advent.

13:e Lucia!

14:e Till Mvc träffa Dr Sussane kl 13,00 + Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30.

15:e

16:e Till Mvc träffa Barnmorskan kl 11,30

17:e

18:e Dubbel Dop i Åsbo kyrka kl 14,00

19:e Fjärde advent. + Olle fyller 25.

20:e Åker förmodligen till Mamma!

21:a

22:a Avstämning med arbetsförmedlingen!!

23:e Lön

24:e JULAFTON!!

25:e

26:e

27:e

28:e

29:e

30:e

31:a NYÅRSAFTON!! 


Morfar

Nu har vi kommit hem från affären och vi har även varit och hälsat på Ramona och Andreas i deras nya hus som dom håller på att renovera =) kommer bli as bra!

Patrik har åkt till jobbet och ja ska snart åka och hälsa på min morfar igen. Inte dumt=)

Sen när ja kommer hem så blir de nog att börja städa och fixa lite, skönt att inte ha allt kvar till sista dagen =)
Men vi får se, ja har ganska ont i ryggen idag och de är inte så skönt, men lite kan man juh fixa med ändå.


Nu drar ja till morfar en sväng. Hej så länge=)


Puss & Kram


2:a December

God morgon!

Idag äre nästan lika kallt som igår, inte riktigt men -18 iallafall.

Igår em kväll jobbade ja, de gick bra som vanligt. Just nu äre väldigt lugnt. Men de gör inget för då har man tid att prata lite extra med vårdtagarna, kanske hjälpa till med något som man inte hade hunit med i vanliga fall. De tycker dom om =)

Äre någon mer än ja som tycker att tiden bara springer förbi, känns som att ja inte hinner med allt ja borde göra =/


December månad har ja hur mycke som helst att göra Känns de som =)

1:a Jobba

2:a Handla och fixa in för lördag.

3:e Ta in + klä granen =)

4:e Städa + Fixa maten tills ikväll + Julmarknad i boxholm + Julklappsspel + Knytkalas =)

5:e Andra advent.

6:e

7:e Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30

8:e

9:e

10:e

11:e

12:e Tredje advent.

13:e Lucia!

14:e Till Mvc träffa Dr Sussane kl 13,00 + Föräldrar kurs i Mjölby kl 15,30-17,30.

15:e

16:e Till Mvc träffa Barnmorskan kl 11,30

17:e

18:e Dubbel Dop i Åsbo kyrka kl 14,00

19:e Fjärde advent.

20:e Åker förmodligen till Mamma!

21:a

22:a Avstämning med arbetsförmedlingen!!

23:e Lön

24:e JULAFTON!!

25:e

26:e

27:e

28:e

29:e

30:e

31:a NYÅRSAFTON!! 


Hur ser eran December månad ut?

Nu är de bäst att sätta fart så vi kommer i väg snart. Först frukost =)


Puss & kram


Burr!!

God Morgon!

Idag äre riktigt kallt ute tycker ja =)
Ja börjar bli lite orolig om min bil kommer att starta idag =/ Den är lite seg när de var -10, och nu äre - 23,5.
Då skulle man haft en bil med motorvärmare men icke den kommer förmodligen på plats i helgen. Hoppas hoppas hoppas. De är nämnligen slut sålt till våran bil =/ men men.
Förra året så hade vi en äldre model av v70 och den startade aldrig när de var kallare än -15.
Kanska oxå ska säga att båda bilarna är disel bilar och de brukar vara lite sura med att starta när de är kallt.
I år så har de inte vart kallare ute än va de är idag. Så spännande =)

Hoppas att era bilar startar utan problem idag.

Idag ska ja jobba om ja kan komma till jobbet, nu var de ett tagsen igen men ja tror att de kommer gå bra iallafall. De brukar de göra =)

Nu blir de att väcka upp resten av huset och fixa lite frukost.


Ha en bra dag!!


Puss & Kram

RSS 2.0